Vesa Särkelä

Tänään on: 27.01.2020 05:39
Julkaistu: 04.05.2017 | Päivitetty: 11.12.2018

Valokuvausta olen harrastanut –aika kauan. Välillä vähemmän ja välillä enemmän, mutta valon voima ei ole hävinnyt koskaan. Nyt se on minulle ammatti. Olen valonpalvoja.

Valokuvaaja Vesa Särkelä

Valokuvaajana olen ns. "pystymetsästä" tullut valokuvaaja.

Ulkoasuntoteuttajaksi opettelin 2000 luvun alussa oppisopimuksella Lapin Painotuotteella. Teoriapuolta kävin Helsingin tekniikan alan oppilaitoksssa Käpylässä.

Muotokuvauksessa luotan valon ja tyylin suhteen vanhoihin mestareihin. Siis taidemaalareihin kuten Rembrandt Harmenszoon van Rijn ja moniin muihin lähes 500 vuotta vanhoihin taitureihin. Trendejä tulee ja menee, mutta nuo vain pysyvät. Turhaan ei kutsuta erästä valokuvauksen perusvalaisua "Rembrandt valoksi".

Pohjoinen valo

"Hello darkness my old friend". Pohjoisessa valossa on vain jotain maagista. Talven kaamoksen sinisestä kesän keskiyön auringon kultaan.

Luontokuvaaja

Miljöömuotokuvissanikin luonto on lähde mistä ammentaa. Hääparia kuvatessani olen "oikeasti" maisemakuvaaja, sijoitan vain rakastavaiset maisemaan. Ja olen havainnut että kuvattavatkin rentoutuvat aivan eri tavalla tälläisessä tilanteessa.

Kuvia aiheesta: Vesa Särkelä

Ota yhteyttä

Lähetä viesti tästä. Jätä yhteystietojasi, jos haluat että otamme yhteyttä.

Lihavoidut kohdat pakollisia!