Tietosuojaseloste

Tänään on: 18.07.2018
Julkaistu: 20.06.2016 | Päivitetty: 24.05.2018

Valokammin yksityisyyden suoja ja tietosuojaseloste.

Tämä on EU:n yleisen tietosuoja -asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan ja henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n mukainen yhdistetty tietosuojaseloste ja informointiasiakirja Valokammi oy:n asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille, henkilökunnalle, palveluntoimittajille ja muille sidosryhmille sekä verkkosivuston käyttäjille.

Tiivistelmä henkilötietojen käsittelystä:

Henkilötietojen käsittelijä

Valokammi oy
Y-tunnus: 2259343-3
Osoite: Jaakonkatu 5, 98100 Kemijärvi
Puh: 045 136 2120
Sähköposti: maili@valokammi.fi

Yhteyshenkilö henkilötietoja koskevissa asioissa

Vesa Särkelä. Yhteystiedot yllä.

Kenen tietoja käsittelemme?

  • Asiakkaat
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Palveluntoimittajat
  • Sidosryhmät
  • Henkilökunta
  • Työnhakijat
  • Verkkosivun kävijät

Mistä saamme tiedot?

  • Asiakkaan tiedot saamme asiakkaalta itseltään
  • Potentiaalisen asiakkaan tiedot julkisesti saatavilla olevista tietolähteistä
  • Palveluntoimittajan tiedot saadaan tältä itseltään
  • Sidosryhmään kuuluvan tiedot tältä itseltään
  • Henkilökuntaan kuuluvan tiedot tältä itseltään
  • Rekrytointiin osallistuvan tiedot tältä itseltään
  • Verkkosivuston käyttäjästä tallennetaan IP-osoite, jos kävijä suostuu ottamaan vastaan evästeen. Tilastollista tietoa sivustolla tuottavat Google Analytics ja Add This analytics. Emme kuitenkaan vastaa kolmansien osapuolten (Paypal) evästeistä ja niiden käytännöistä.
  • Valokammin sivustolla ei ylläpidetä asiakasrekisterejä, poislukien verkkokauppaan rekisteröityneet käyttäjät. Verkkokauppaa voi käyttää ilman rekisteröimistä.

Kuinka kauan käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme tietoja pääsääntöisesti niin kauan kuin käsittelyperuste on olemassa. Asiakkaan kohdalla tämä tarkoittaa asiakkuuden voimassaoloaikaa. Asiakkuuden päätyttyä käsittelemme tietoja esimerkiksi silloin, kun entisellä asiakkaalla on maksurästejä 10 vuoden ajan.

Palveluntoimittajan tiedot poistetaan 12 kuukauden sisällä sopimusvelvoitteiden täyttämisestä.

Sidosryhmien kohdalla poistamme tiedot 12 kuukauden sisällä yhteistyön päättymisestä.

Henkilökunnan tietoja säilytetään työsuhteen päättymisen jälkeen erityislaeissa säädetyllä tavalla, esimerkiksi palkkakirjanpitoa varten 10 vuotta.

Rekrytointiin osallistuneen tiedot poistetaan 12 kuukauden kuluessa prosessin päättymisestä.

Verkkosivujen kävijätietoja säilytetään 14 kuukautta.

Huom! Henkilötietojen säilytysaikoihin vaikuttaa myös esimerkiksi kirjanpitolaki. Kirjanpitolain mukaan tilikauden tositteet, liiketapahtumia koskeva kirjeenvaihto sekä muu kirjanpitoaineisto tulee säilyttää kuusi vuotta sen kalenterivuoden lopusta, jonka aikana tilikausi päättyy. Jos tilikausi on päättynyt esimerkiksi 30.4.2018, tositteita on säilytettävä 31.12.2024 asti. Kirjanpitolaki voi siis aiheuttaa joiltakin osin yllä mainittua pidempiä henkilötietojen säilytysaikoja.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää pidempään myös tilanteissa, joissa ne ovat osa erityisen tärkeitä asiakirjoja. Säilytämme 10 vuoden ajan sopimukset ja muut merkitykselliset asiakirjat. Syynä on vahingon korvausvelvollisuuden vanhenemisaika: velvollisuus yleensä päättyy kymmenessä (10) vuodessa vahingon sattumisesta tai sen havaitsemisesta lukien.

Näitä tietoja käsittelemme

Skannatut asiakaskuvat säilytämme vähintään 6 kuukautta skannauksesta. Skannattaessa kuvan se tallennetaan Valokammin asiakaskuvaohjelmistoon, ja samalla hän hyväksyy tallentamisen joko nimettömänä tai nimellään.

Käsittelemme vain tietoja, jotka olet meille toimittanut, tai joiden käsittelyyn olet antanut suostumuksesi, tai jotka ovat saatavilla julkisesti, esimerkiksi:

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Työnantaja
  • Henkilötunnus
  • IP-osoite
  • Ammattinimike

Oikeutesi

Tarkastusoikeus: Voit tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot.

Oikaisemisoikeus: Jos havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus: Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto: Voit milloin tahansa kieltää tietojesi käyttämisen suoramarkkinointiin. Emme luovuta ilman suostumustasi henkilötietojasi tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun.

Poisto-oikeus: Jos katsot, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi emme voi poistaa tietoja. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Rajoittamisoikeus: Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus: Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että rikomme henkilötietojasi käsitellessämme tietosuojalainsäädäntöä.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus saada jäsenrekisteriin talletetut henkilötietosi yleisesti käytetyssä sähköisessä tiedostomuodossa. Ota yhteyttä Vesa Särkelään, Jaakonkatu 5, 98100 Kemijärvi, puh. 045 136 2120. Sähköposti maili@valokammi.fi

Miksi käsittelemme tietojasi?

Valokammi oy käsittelee useiden ihmisryhmien henkilötietoja. Pääosin käsittelyn tarkoituksena on asiakastiedot ja asiakassuhteet.

Valokammin yhteistyökumppanit voivat myös kohdistaa asiakkaisiin markkinointia, jos asiakas on tähän suostunut. Muista kuin asiakkaistamme keräämme henkilötietoja, jotka ovat tarpeen yhteydenpitoon näiden henkilöiden kanssa.

  • Asiakassuhteen hoitaminen
  • Markkinointi
  • Sidosryhmätoiminta

Kuka muu käsittelee tietojasi?

Valokammi oy käyttää henkilötietojen käsittelyssä apunaan ainoastaan laadukkaita palveluntoimittajia, joiden kanssa on tehty tietosuoja -asetuksen mukainen sopimus henkilötietojen käsittelystä. Toimittajia ovat mm.:

  • Wekko (kirjapitofirma)

Kuinka suojaamme tietosi?

  • Suojaamme internetyhteyden (https) salauksella
  • Käytämme henkilötietoja koskevaan viestintään salattua sähköpostia
  • Käytämme palomuuria
  • Salaamme tietoja (kryptaus)
  • Rajaamme rekisteriin pääsyn henkilöihin, jotka sitä tarvitsevat
  • Sitoutamme henkilökunnan salassapitosopimuksilla

Nettikaupan turvallisuus

Vaikka nettikauppamme näyttää olevan osa sivujamme, on se eristetty osa sivua, jonka liikenne on myös salattua (kaupassa näkyy lukon kuva). Voit siis turvallisin mielin asioida nettikaupassamme, jos sellainen sivulla on ja maksaa turvallisesti Paypal -maksujärjestelmällä.

Nettikauppa ei vaadi rekisteröitymistä.

Evästeet

Eväste (cookies) on sivuston pieni, käyttäjän omalle tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Evästeet on mahdollista ottaa pois käytöstä. Poistaminen tapahtuu selaimen asetuksista. Katso tarkemmin:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/fi-fi/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie

Firefox: https://support.mozilla.org/fi/kb/poista-evasteet-poistaaksesi-verkkosivujen-tietoja

Jos toiminto kytketään pois, on hyvä ottaa huomioon, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Emme vastaa kolmannen osapuolen (nettikauppa) evästeistä.


Ota yhteyttä

Lähetä viesti tästä. Jätä yhteystietojasi, jos haluat että otamme yhteyttä.

Lihavoidut kohdat pakollisia!


Yhteystiedot

Jaakonkatu 5
98100 KEMIJÄRVI

Puh. 045 136 2120

Sähköposti: maili@valokammi.fi

Aukioloajat

MA-PE 10.00-17.00
LA 11.00-13.00